5 tips til at få styr på dit madbuget

5 tips til at få styr på dit madbuget

5 tips til at få styr på dit madbuget

Har du problemer med at få dit madbudget til at gå op, og mangler der penge på madkontoen hver eneste måned, har vi her et par simple tips til dig, så du ikke skal kæmpe med det problem fremover.

Mangler du flere penge her og nu, så lån penge online i dag.

1 – Lav en madplan for minimum en uge af gangen

Først kan det være en god idé at lave en nøjagtig madplan for hver eneste uge. Dernæst kræver det selvfølgelig også, at I holder jer til den madplan.

At lave en madplan kan have flere fordele. Først og fremmest bliver det meget nemmere at holde styr på, hvad der skal købes ind. Dernæst slipper du også for at stå og tvivle over, hvad du nu skal lave til aftensmad i dag. Det hele er planlagt på forhånd med en madplan.

2 – Handel ind efter dit budget

Så er det også meget vigtigt, at du handler ind efter dit budget. Hvis du har 120 kroner om dagen at spise for, er det meget vigtigt, at du ikke overskrider dette beløb, da det får det hele til at vælte.

Det betyder ikke, at du skal ramme 120 kroner hver dag. Nogle dage spiser du pasta og kødsovs for 50 kroner, hvilket giver dig mulighed for at spise røde bøffer for 200 kroner en anden dag.

3 – Lav en diverse konto

Så kan det også være en rigtig god idé at lave en diverse konto, så du ikke bruger penge fra dit madbuget på alt muligt andet end netop mad.

Når du handler ind i supermarkedet, kommer der ofte også shampoo, sæbe, toiletpapir og andet med hjem i kurven. Men dette skal ikke gå fra dit madbudget.

Så bruger du madbudgettet til også at købe disse ting, er det klart, at du ikke kan holde styr på at have nok penge til netop mad. Så lav en diverse konto til disse indkøb. Har du brug for ekstra penge til din diverse konto, så læs om privatlån hos Pengeland.

4 – Undgå take-away hvis du ikke har råd til det

En fælde rigtig mange mennesker også falder i jævnligt er at købe take-away – nogle gange flere dage om ugen. Og det kan også få et madbuget til at vælte, da det typisk er rigtig dyrt at købe take-away sammenlignet med at lave mad selv.

Det er klart, at du måske ikke hver dag orker at stå mange timer i køkkenet for at lave aftensmad. Men så forbered dig på de dage ved at have noget liggende i fryseren, som du bare lige nemt kan lave i stedet for. Det er meget billigere og bedre end at vælte dit madbudget med take-away.

5 – Sørg for at I begge er enige om budgettet

Og så er det rigtig vigtigt, at I, hvis I er et par, begge er enige om, hvordan madbudgettet skal køre. Der kommer hurtigt misforståelser og udfordringer, hvis I ikke er enige om, hvor mange penge I har at gøre godt med, eller hvis der bliver købt for meget ind.

Så sæt jer ned og lav jeres madplaner og madbudget sammen, så der ikke kommer til at være de her misforståelser. Det er altid en fordel, hvis begge parter i en husstand er med inde over økonomien og ved, hvordan den hænger sammen.

smagpaaloekken

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.