Skal du selv lave mad til årets konfirmation?

Skal du selv lave mad til årets konfirmation?

Skal du selv lave mad til årets konfirmation?

Skal der snart være konfirmation i familien, kan det være, du går med overvejelser om at stå for maden selv, hvis du eksempelvis gerne vil spare så mange penge som muligt.

Er det tilfældet, kan det være en god idé at tænke over det mere end en enkelt gang. Mad til konfirmation er et større projekt, og det er på ingen måde det samme som at stå derhjemme foran kødgryderne og lave mad til familien.

At sammensætte en menu til 30, 50, 80 mennesker eller hvor mange i nu bliver, kan være et utroligt stort arbejde, og det kan tage meget tid at få sat i stand og tilberede. Så det er kun, hvis du er helt sikker på, at det er det, du vil, at du bør kaste dig ud i det.

Få den rette hjælp

Hvis du har truffet beslutningen om, at du bare gerne vil lave maden selv, kan det stadig være en god idé at få så mange menneskers hjælp, som overhovedet muligt. Det gælder på alt lige fra køkkenhjælpere til tjenere, så du kan få det hele til at glide så let som overhovedet muligt.

Der er pludselig mange opgaver, der skal klares, og det er bare meget nemmere at komme igennem det, hvis du har fire ekstra sæt hænder, du kan sætte i gang. Du kan måske være heldig at finde folk gratis til at hjælpe dig, eller også kan du hyre et par unge mennesker for en rimelig timeløn, som kan give et nap med.

Læg en detaljeret madplan

Inden du overhovedet går i køkkenet, skal du en tur til tegnebrættet eller skrivebordet for at planlægge, hvad det overhovedet er for en menu, du gerne vil servere til denne konfirmation.

Når du har sammensat menuen, eventuelt i samarbejde med konfirmanden, skal du  også have planlagt, hvornår der skal handles ind, hvor madvarerne skal stå, hvor maden skal tilberedes og så videre. Læg gerne en så detaljeret plan for det hele, så der ikke opstår misforståelser undervejs.

Udfordringer ved at lave maden selv

Der kan være en række udfordringer forbundet med at lave maden selv til større arrangementer som eksempelvis konfirmation, bryllup, rund fødselsdag eller lignende.

Du kommer eksempelvis ikke til at være lige så meget til stede til festen, da du bruger meget af tiden i køkkenet.

Du har måske ikke lige så meget overskud til den enkelte gæst, da du tænker over, hvad det er næste er, der skal laves.

Disse mange udfordringer kan du undgå, hvis du vælger at købe maden udefra. Det kan være dyrere, men du kan spare enormt meget besvær på at gøre det på den måde.

Forbered så meget som muligt i forvejen

Vil du gerne gøre det hele selv, så gør dig selv den tjeneste at forbered så meget som overhovedet muligt i forvejen.

Gør så meget mad klar, som du overhovedet kan, så du skal bruge så lidt tid på selve dagen til at ordne maden.

Det kan være en god smutvej til at frigive en masse timer, som du kan bruge på festen i stedet for i køkkenet.

Og tænk på alle detaljerne omkring maden, så der ikke lige pludselig kommer overraskelser, som du ikke havde fået tænkt over, og som kan ødelægge planlægningen for arrangementet.

smagpaaloekken

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.